ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

Τα τμήματα της Προσχολικής αγωγής των Εκπαιδευτηρίων μας στεγάζονται σ’ ένα λειτουργικό υπερσύγχρονο συγκρότημα συνδυασμένων σχολικών κτηρίων, πολυτελών προδιαγραφών, για την ποιοτική, άνετη και ασφαλή φοίτηση των μικρών μαθητών μας.

Ευρύχωρες φωτεινές αίθουσες, μεγάλοι προαύλιοι χώροι και παιδότοποι με πληθώρα παιχνιδιών, αλλά και μια ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα παιχνιδιού, αίθουσες πολλαπλών δραστηριοτήτων με σύγχρονο εξοπλισμό, η τελευταίας τεχνολογίας θερμαινόμενη πισίνα του σχολείου μας, εγγυώνται την ευχάριστη εισαγωγή και την οργανωμένη ένταξη των παιδιών στον κόσμο της σχολικής ζωής.

Το εξειδικευμένο, παιδαγωγικό προσωπικό με πανεπιστημιακή κατάρτιση και πολυετή εμπειρία, προσεγγίζει με ευαισθησία και σαν δεύτερη οικογένεια περιβάλλει με ιδιαίτερη φροντίδα τα παιδιά, που μαθαίνουν να αντιλαμβάνονται το σχολείο τους σαν προέκταση της οικογενειακής τους ζωής.

Το ημερήσιο και εβδομαδιαίο πρόγραμμα, είναι περιεκτικό, γεμάτο δραστηριότητες και μυεί τα προνήπια στη σχολική πραγματικότητα αβίαστα και ουσιαστικά. Η θετική επίδραση του σχολείου μας είναι αμέσως ορατή στον χαρακτήρα του παιδιού.

Το καθημερινό σχολικό πρόγραμμα των νηπιαγωγείων είναι πλούσιο σε ποικίλες εργασίες και περιλαμβάνει:

  • Χειροτεχνίες
  • Βιβλία και τετράδια (για την εξοικείωση των μαθητών στον κόσμο της γραφής και της αρίθμησης)
  • Μια πρώτη επαφή με την αγγλική γλώσσα μέσα από το καθημερινό παιχνίδι με τις παιδαγωγούς.

 

Η διδασκαλία γίνεται – στο μεγαλύτερο τμήμα της – μέσω υλοποίησης Project. Η μέθοδος αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς δίνει τη δυνατότητα στους ίδιους τους μαθητές να συμμετέχουν ενεργά στη διδακτική πράξη. Με αυτόν τον τρόπο προωθείται η συνεργασία, αλλά και ο σεβασμός στις απόψεις των άλλων. Οι ιδέες όλων των μαθητών καταγράφονται σε ιστόγραμμα που καλύπτουν όλους τους τομείς ανάπτυξης των παιδιών (νοητικό, κινητικό, συναισθηματικό, γνωστικό, κοινωνικό) και στο τέλος πραγματοποιούνται όλες οι ιδέες που είχαν συζητηθεί.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.