ΔΗΜΟΤΙΚΟ

Η πολυετής επιτυχημένη πορεία μας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση,  μας επιτρέπει να συνδυάζουμε με σιγουριά δοκιμασμένες παραδοσιακές πρακτικές με ό,τι πιο σύγχρονο επιβάλλεται από τις αναγκαιότητες μιας κοινωνίας που καθημερινά εξελίσσεται. Σκοπός ενός σύγχρονου σχολείου είναι να λειτουργεί ως αμιγώς πνευματικό ίδρυμα και να δημιουργεί κριτικώς σκεπτόμενες προσωπικότητες, ικανές να διακριθούν σε ένα απαιτητικό περιβάλλον.

 

Το πρόγραμμα διδασκαλίας αξιοποιεί το επίσημο αναλυτικό πρόγραμμα και επιπλέον:

 • Είναι εμπλουτισμένο με όλες εκείνες τις επιπλέον δραστηριότητες που απαιτεί το «σύγχρονο βιωματικό σχολείο», με σκοπό την ολόπλευρη ανάπτυξη των ψυχοσωματικών δυνάμεων των μαθητών του.
 • Εφαρμόζονται με επιτυχία οι πλέον ενδεδειγμένες διεθνώς βιωματικές πρακτικές όπως αυτές της Ευέλικτης Ζώνης και της μεθόδου των Projects.
 • Πολύτιμο εργαλείο στην υλοποίηση αυτών είναι και ο διαδραστικός πίνακας που βρίσκεται σε κάθε τάξη και επιτρέπει  σε κάθε μαθητή να ανακαλύπτει και να εμπεδώνει ευκολότερα το κάθε γνωστικό αντικείμενο, κάνοντας το μάθημα πιο ελκυστικό.
 • Το πρόγραμμα γενικής παιδείας συμπληρώνεται με όλο το απαραίτητο επιπλέον έντυπο υλικό και σημειώσεις.
 • Η αξιολόγηση γίνεται καθημερινά με εξέταση σε όλα τα μαθήματα και ο έλεγχος στις μαθητικές εργασίες είναι πλήρης και ουσιαστικός.

 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

 • Μαθήματα πληροφορικής.
 • Δύο ξένες γλώσσες.
 • Μουσική.
 • Παιδικές χορωδίες.
 • Συμμετοχή στην παιδική ορχήστρα.
 • Θεατρική αγωγή.
 • Εικαστικά σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.
 • Πρόγραμμα χορού.
 • Αθλητικές δραστηριότητες (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, αντισφαίριση), και διοργανώσεις.

 

Τα μαθήματα αυτά γίνονται σε όλα τα παιδιά από ταλαντούχους εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς.

 

Επίσης, τα παιδιά αποκτούν μέσα στο σχολείο, ολοκληρωμένη κατάρτιση και τα πτυχία τους στις ξένες γλώσσες και στη χρήση υπολογιστών.

 

Περιβαλλοντική εκπαίδευση, εκδρομές και επισκέψεις, πρόγραμμα σκι, θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου,  συμπληρώνουν τις σχολικές μας δραστηριότητες, με τη συμμετοχή όλης της σχολικής κοινότητας. Η ανάπτυξη των ιδιαίτερων δυνατοτήτων και κλίσεων των παιδιών και η επαφή τους με τα ζωντανά στοιχεία του ελληνικού πολιτισμού είναι βασική μας επιδίωξη.

 

Οι εξαιρετικές επιδόσεις του σχολείου, έχουν εγγράφως επισημανθεί από το υπουργείο Παιδείας, το οποίο σημειωτέον, επιτρέπει την παρακολούθηση μαθημάτων μας από άλλους δασκάλους και καθηγητές για την απόκτηση εμπειρίας.

Advertisements

4 thoughts on “ΔΗΜΟΤΙΚΟ

 1. Θα ήθελα παρακαλώ να μου αποστειλετε το πρόγραμμα εκπαίδευσης για την α δημοτικού καθώς και τα δίδακτρα με σχολικο .τι ώρες μπορεί να ερχετε ενα παιδι απο το πρωι και ποτε επιστρέφει το αργότερο στο σπίτι;εξυπηρετειτς Καματερό!Αυτά σε πρωτη φαση

  • Αγαπητέ, μπορείτε να απευθυνθείτε στο 2105711513, το τηλέφωνο του Δημοτικού μας, για μια καλύτερη ενημέρωση. Σας ευχαριστουμε

 2. Καλησπέρα σας.Είμαι εκπαιδευτικός ΠΕ70..Με ειδίκευση στην Ειδική Αγωγή.. Κατοικώ στην Ν.Σμύρνη. Εργαζόμουν την προηγούμενη σχολική χρονιά,σε ολοήμερο.Σας αποστέλλω, στο e-mail σας, το βιογραφικό μου,για τυχόν θέση εργασίας.Ευελπιστώ στην συνεργασία σας.
  Μετά τιμής
  Καραμουσουλής Μιχαήλ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.