«Στη σκιά ενός στελέχους» – ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Στη σκιά ενός στελέχους», υπό την αιγίδα του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ-Junior Achievement Greece) τα Εκπαιδευτήρια Ι. Τσιαμούλη έδωσαν την ευκαιρία μία ακόμη φορά στους μαθητές του σχολείου μας να εισχωρήσουν ως παρατηρητές αλλά και ως πρωταγωνιστές στον επιχειρηματικό κόσμο.
Το ΣΕΝ είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, μέλος του παγκόσμιου οργανισμού εκπαίδευσης και επιχειρηματικότητας [Junior Achievement Worldwide] που υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα, στόχος των οποίων είναι η ενημέρωση και η κατανόηση του προϊόντος που παράγει η επιχείρηση καθώς και των συνθηκών εργασίας της. Συγκεκριμένα, οι μαθητές της Α’ Λυκείου του σχολείου μας, επισκέφτηκαν στις 7 Μαρτίου 2018 την επιχείρηση » ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ» εισχωρώντας με απτό τρόπο στη δομή της και των διαφόρων τμημάτων που υπάρχουν σε αυτήν, στον τρόπο λειτουργίας τους και το ρόλο που παίζουν το καθένα ξεχωριστά για το προϊόν ή την παροχή υπηρεσιών της επιχείρησης. Ακολούθησε σύντομη ξενάγηση στους χώρους και τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές μας να αποκτήσουν προσωπική εμπειρία του τρόπου λειτουργίας της.
Συνεπώς μέσω του προγράμματος οι μαθητές:
• ενημερώθηκαν για τη διάρθρωση του χώρου εργασίας.
• ήρθαν σε προσωπική επαφή με ενεργά στελέχη επιχειρήσεων.
• ανακάλυψαν πώς κάθε εργαζόμενος και κάθε τμήμα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή ενός προϊόντος ή στη διαδικασία παροχής υπηρεσιών.
• αξιολόγησαν δεξιότητες και ικανότητες που απαιτούνται για να ανταποκριθούν στην αγορά εργασίας και
• διερεύνησαν ευκαιρίες επαγγελματικής σταδιοδρομίας.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.