Was gibt’s Neues ?

Ξεχωριστή η παρουσία των Εκπαιδευτηρίων «Ι. Τσιαμούλης» για ακόμα μία φορά, στην απονομή των διπλωμάτων DSD I και DSD II που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στην κατοικία του Γερμανού πρέσβη κ. Jens Plötner στο Χαλάνδρι. Σε μία πολύ όμορφη εκδήλωση που διοργανώθηκε από τη ZfA και τη Γερμανική Πρεσβεία οι μαθητές μας που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους στη γερμανική γλώσσα με τα υψηλά ποσοστά επιτυχίας που επέδειξαν και στις τέσσερις γλωσσικές δεξιότητες που εξετάστηκαν, πήραν τα πτυχία τους. Στο πρώτο, λοιπόν, επίπεδο, το DSD I, οι μαθητές μας είχαν 100% επιτυχία στην ακουστική κατανόηση και στην κατανόηση κειμένων. Στις παραγωγικές δεξιότητες, στον προφορικό και γραπτό λόγο είχαν 90% επιτυχία με μάλιστα ιδιαίτερα υψηλές βαθμολογίες που άγγιζαν και το άριστα.

Η μεγάλη επιτυχία όμως των Εκπαιδευτηρίων «Ι. Τσιαμούλης» που αποδεικνύει για ακόμα μία φορά ως δίκαιο τον χαρακτηρισμό «Φάρος της Γερμανικής Γλώσσας στη Δυτική Αθήνα», που τους είχε αποδοθεί από τον μορφωτικό ακόλουθο της γερμανικής πρεσβείας, είναι η επιτυχής συμμετοχή των μαθητών του την περσινή χρονιά στις εξετάσεις DSD II, εξετάσεις ιδιαίτερης δυσκολίας και γλωσσικών απαιτήσεων, αφού η επιτυχής συμμετοχή σε αυτές, επιτρέπει την εισαγωγή άνευ γλωσσικών εξετάσεων σε όλα τα γερμανόφωνα πανεπιστημιακά ιδρύματα καθώς και τη συμμετοχή σε προγράμματα υποτροφίας.

Τα εκπαιδευτήρια «Ι. Τσιαμούλης» είναι το μοναδικό σχολείο στη Δυτική Αττική που συμμετέχει σε αυτές τις εξετάσεις που έχουν παγκόσμια  αναγνώριση και βαρύτητα και ένα από τα δύο σχολεία σε πανελλαδικό επίπεδο. Στο βάπτισμα του πυρός την χρονιά που μας πέρασε για το δίπλωμα DSD II οι μαθητές μας πέτυχαν εξαιρετικές επιδόσεις. Αναλυτικά 100% επιτυχία στην κατανόηση κειμένων και 90% στην ακουστική κατανόηση. Στις παραγωγικές δεξιότητες, δηλαδή στην αξιολόγηση της παραγωγής προφορικού και γραπτού λόγου, το ποσοστό επιτυχίας ήταν στο 80%, ποσοστά που δείχνουν την μεγάλη δυναμική και τη στοχευμένη προετοιμασία των μαθητών σε αυτές τις εξετάσεις. Οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου Μηχανικού Μάρθα και Μιχόπουλος Δημήτρης παρέλαβαν εκ μέρους των συμμαθητών τους τα διπλώματα DSD II και εντυπωσίασαν με τον προφορικό τους λόγο στη γερμανική γλώσσα.

Εξαιρετική παρουσία είχαν όμως οι μαθητές μας και στην καλλιτεχνική τους εμφάνιση. Ο Φοίβος Λαδάς, ως παρουσιαστής, παρουσίασε τις μαθήτριες Ρούσσου Αικατερίνη, Μαραγκουδάκη Αικατερίνη, Σινάπη Δέσποινα, Κόκκορη Ελένη, Χαλίμου Βασιλική, Σουρίλα Βασιλική και Σταυροπούλου Δανάη στην απαγγελία του γερμανικού ποιήματος του Ράινερ Μαρία Ρίλκε «H γέννηση της Αφροδίτης». Την ίδια στιγμή, η Μπάζιου Παναγιώτα εντυπωσίασε με τις χορευτικές της ικανότητες ακολουθώντας τους στίχους του ποιήματος και τη μελωδία της Ευανθίας Ρεμπούτσικα που έπαιζε στο βιολί η Βασιλική Μακρή. Παράλληλα η Θέμις Αναστασίου έβαζε ζωντανά τις τελευταίες πινελιές στο εικαστικό έργο της που εμπνεύστηκε από το θέμα του ποιήματος και ο Αλέξανδρος Τσέλιος παρουσίαζε μία συλλογή από φωτογραφίες με θέμα την Αφροδίτη της τέχνης και του σήμερα.

Την ομάδα των μαθητών μας συνόδευε η υπεύθυνη του τμήματος Λαγογιάννη Σταυρούλα και ομάδα καθηγητών των εκπαιδευτηρίων μας.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.