ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ

 Τα Εκπαιδευτήρια «Ι. ΤΣΙΑΜΟΥΛΗΣ» συμμετέχουν σε έναν νέο πρωτότυπο ως προς τους στόχους του μαθηματικό διαγωνισμό, της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ), τον «ΠΥΘΑΓΟΡΑ», που απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες των τάξεων Γ΄ έως ΣΤ ΄Δημοτικού καθώς και των τάξεων της Α΄ και Β΄ Γυμνασίου.

Στον διαγωνισμό αυτό το σχολείο μας δέχεται εκτός από τις συμμετοχές των μαθητών μας και οποιαδήποτε άλλη συμμετοχή μαθητών σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο νέος διαγωνισμός καινοτομεί εφόσον:

Πρωτεύοντα ρόλο θα έχει όχι απλά η ανάκληση γνώσεων (ορισμοί, διαδικασίες, τύποι) αλλά ο Μαθηματικός τρόπος σκέψης.

Ό,τι χρειάζεται ως προαπαιτούμενο θεωρίας για την απάντηση στα θέματα του διαγωνισμού (τύποι κλπ) θα είναι στη διάθεση των μαθητών.

Τα θέματα θα είναι επικεντρωμένα στην Ελληνική εκπαιδευτική πραγματικότητα καθώς θα είναι στοιχισμένα στο υπάρχον πρόγραμμα σπουδών της υποχρεωτικής εκπαίδευσης με έμφαση στους στόχους των ΑΠΣ (Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών) και ΔΕΠΠΣ (Διαθεματικό Ενιαίο Πλαίσιο Προγραμμάτων Σπουδών) για τα Μαθηματικά των αντιστοίχων τάξεων.

Τα θέματα θα οργανώνονται με βάση το είδος της μαθηματικής σκέψης και της στρατηγικής που απαιτείται προκειμένου να επιλυθούν.

Αναδεικνύει τα Μαθηματικά ως εργαλείο για την αντιμετώπιση θεμάτων που συνδέονται με την καθημερινή ζωή.

 Τα θέματα θα επιλέγονται από την επιτροπή διαγωνισμών και Ολυμπιάδων της ΕΜΕ και κάθε διαγωνιζόμενος καλείται να απαντήσει σε 20 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής. Η ημέρα του διαγωνισμού είναι η 9η Φεβρουαρίου 2019 στο χώρο του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων «Ι. ΤΣΙΑΜΟΥΛΗΣ», Καρπενησίου 9 στο Περιστέρι.

Προϋπόθεση που θέτει η ΕΜΕ στην συμμετοχή κάθε μαθητή στους διαγωνισμούς είναι η κατάθεση ετήσιας συνδρομής 10€ για εγγραφή του ως συνδρομητή στο περιοδικό «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ», που είναι συνάμα και ενδιαφέρουσα προσφορά λόγω του επιστημονικού ενδιαφέροντός του.

Advertisements

2 thoughts on “ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.